NADZIEWANE POMIDORY

Dzisiaj szybki przepis na nadziewane pomidory, idealne na kolację. Nie będę za bardzo się rozpisywać, bo czas mnie niestety goni, niby weekend a jednak wolnej chwili brak.  Mam nadzieję, że chociaż Wy możecie nacieszyć się piękną pogodą za oknem, u mnie dzisiaj piękne słoneczko.

Nadziewane pomidory przepis

  • 4 pomidory (ilość zależy od naszych potrzeb),
  • chudy twaróg ( jedno opakowanie – 200 g, wystarczy na około 4 pomidory),
  • pół opakowania małego jogurtu naturalnego,
  • szczypior,
  • czosnek,

Przepis szybki i prosty, idealny na kolację. Pomidory myjemy, wydrążamy ze środka gniazdo nasienne i umieszczamy na około 5 minut w  piekarniku nagrzanym do 180 stopni – postanowiłam tak zrobić, by skórka pomidora lekko zmiękła, ale jest to opcjonalne. Nadzienie przygotowałam z chudego twarogu, jogurtu naturalnego, szczypiorku i świeżo wyciśniętego czosnku. Wystarczy wszystko razem wymieszać. Tym razem nie użyłam żadnych przypraw, sam czosnek i szczypior nadały znaczący smak. Na koniec tylko wypełnienie pomidorów i gotowe. Mniej niż 10 minut i kolacja przygotowana. Do farszu można dodać np. łososia wędzonego, paprykę ….wszystko na co mamy ochotę !

4 Opinie do “NADZIEWANE POMIDORY”

  1. Nawet ciekawy pomysł na te nadziewane pomidory, przyda się taki przepis. Już go zapisałam sobie na przyszłość.

  2. Może kiedyś zrobię takie nadziewane pomidorki. Jak będe miała czas to wypróbuję, zapisze sobie jako zakładkę na potem 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.